Griekenland is een land met een grote variatie aan landschappen en cultuur. Het land is al bekend vanuit de oudheid. Beroemd is dan ook de Griekse mythologie. Het mediterrane klimaat is zeer aantrekkelijk en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen Griekenland als hun vakantieland kiezen. Het landschap is overwegend bergachtig, met als hoogste top de berg Olympus. Hier woonden volgens de mythologie de Griekse goden. Naast het vasteland behoren ook veel eilanden in de Ionische Zee en de Aegeische Zee bij Griekenland.


Het grote eiland Kreta, met het daaronder gelegen eilandje Gavdos, vormt het zuidelijkste deel van Griekenland en ook van Europa. Zeer belangrijk is de Griekse muziek, met zijn rijkdom aan klank, kleur en ritme, waarin veel mengvormen voorkomen van de modernere muziek en de oude tradities. Een etentje tussen de Grieken, met muziek en dans, is dan ook een waar feest!


Navigeren op deze site is eenvoudig en kun je op 3 manieren doen:   1. In het linker menu de gewenste eilandengroep of het landsdeel kiezen.   2. Door op een knop met de naam "map" te klikken en dan op de kaart van Griekenland je keuze maken.   3. Door een naam te kiezen in de alfabetische lijst in het rechter menu. Met de gekleurde knop linksboven kom je altijd weer op deze hoofdpagina terecht.

Onze reisverslagen kun je vinden door op een jaartal te klikken in de diverse menu's. Via de knop "actuele reis" zie je het verslag van de reis die we op dat moment maken, of het laatst hebben gemaakt, zoals de grote autorit naar Pilion in Griekenland in 2023. Het actuele verslag wordt zo mogelijk, regelmatig bijgewerkt tijdens onze reis.

www.bertdoornbos.nl/Griekenland/Griekenland.htm