Porto Vromi ligt in het noorden van Zakynthos, aan de westkust. Je kunt er komen door de weg te nemen vanaf Anafonitria of Mariƫs. Deze natuurlijke haven rijkt tot ver in het binnenland en is ongeveer 5 kilometer diep. Neem vooral de tijd om tijdens de rit er naartoe even onderweg te stoppen om van het mooie uitzicht te genieten.

Een eindje voordat je bij het strandje beneden bent, staat er aan de rechterkant van de weg een gedenkteken, dat herinnert aan het verhaal dat Maria Magdalena hier enkele jaren na de dood van Jezus, aan land is gegaan om het geloof te verkondigen.

Helemaal beneden kun je je auto parkeren en op het kleine strandje gaan liggen en het water in gaan. Rustig is het er echter niet. Er komen doorlopend mensen die van de mooie omgeving willen genieten en even een verkoelend bad willen nemen. Het water is er erg helder en het ziet er prachtig lichtblauw uit.

Vanaf Porto Vromi kun je je met een bootje laten brengen naar het strand met het scheepswrak en het is in het hoogseizoen mogelijk om hier waterfietsen te huren. Je kunt dan zelf een deel van de prachtige inham met zijn vele grotten verkennen. Porto Vromi is geen plek om een hele dag te besteden maar zeer zeker een bezoek waard!