INSTELLINGEN

Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle onderdelen op de website Musica Vivace, zijn er enkele instellingen van de computer erg belangrijk. Met name bij het noten-lees-programma Oom Ludwig, is het noodzakelijk dat de beeldschermresolutie niet kleiner is dan 1024 x 768 pixels. Bij een lagere resolutie van bijvoorbeeld 800 x 600 of nog minder, kun je niet de gehele pagina op het scherm lezen en dan mist het programma zijn doel, namelijk snel de noten en de toetsen benoemen! Bij een hogere resolutie past alles zondermeer op het scherm en hoef je niets te doen.

Het maken van de instellingen, beschreven op deze pagina, is bedoeld om het scrollen op deze website overbodig te maken. Je ziet dus in één keer wat er voor informatie op de pagina's staat, zonder dat je het risico loopt iets te missen.

De beeldschermresolutie kun je regelen door in het configuratiescherm te kiezen voor beeldscherm. Daarna kun je bij instellingen de beeldschermresolutie veranderen in 1024 x 768 of meer.

Bij een beeldschermresolutie van precies 1024 x 768 is het soms nodig om alles in een volledig scherm te bekijken anders passen de pagina's nèt niet. Door op de F11-toets van het toetsenbord te drukken, kun je dit snel instellen. Door nog een keer op F-11 te drukken maak je de instelling volledig scherm weer ongedaan.

Wanneer de bovenste grijze rand nog zou blijven zitten, kun je deze ook nog verwijderen, door er met de rechter muis-knop op klikken en automatisch verbergen te kiezen. Bij bovenstaande instellingen hoef je bij bijna alle pagina's van deze website niet te scrollen!