Het gedeelte aan deze rechterkant is een blog over onze avonturen in Griekenland. Dit houden we regelmatig bij en het bevat de meeste hoofdzaken van onze reizen. Bijzonderheden over locaties in Griekenland, kun je natuurlijk altijd vinden in het hoofdstuk "Griekenland".
2022-JUNI - NAAR ASTYPALAIA

LEES HIER HET HELE VERSLAG EN MEER INFORMATIE OVER ASTYPAlAΙΑ .....

Voordat we aan onze verkenning van Astypalaia begonnen, vlogen we eerst naar Kos. Kos-stad is erg mooi en heel gezellig. Bovendien biedt Kos de gelegenheid om vandaar naar diverse omringende eilanden te varen. Een mooie tussenstop dus.

Astypalaia ligt tussen Kos en Santorini. Het eiland heeft een grillige vorm en lijkt een beetje op een vlinder. Het landschap is droog en kaal, maar de prachtige heuvels met allerlei diverse vormen en de uitzichten op de omringende eilandjes zijn bijzonder mooi.

Vanaf veel plaatsen op het eiland heb je een schittered uitzicht op de hoofdstad, op de top van een hoge heuvel. Het eiland hoort officieel bij de Dodekanissos, de groep van 12 eilanden, maar lijkt qua aanblik, bouw en sfeer erg op een Cycladen-eiland. Er zijn niet veel wegen op het eiland, maar toch rijden er flink wat huurauto's rond en dat is niet voor niets. Het is zeker aan te raden om een paar dagen een auto te huren en het hele eiland rond te rijden. Je komt door bijzonder mooie gebieden en leert het eiland met zijn vorm meteen kennen.

Omdat de vorm van het eiland zo grillig is, zijn er erg veel baaitjes en strandjes. Op de meeste kun je ligbedjes huren, maar er zijn ook veel kleine intieme strandjes waar helemaal niets is. Je bent er één met de natuur. Wanneer je van rust houdt is Astypalaia zeer zeker een aanrader.

Speciale hoogtepunten zijn: Chora, Tzanaki-beach en Kaminakia-beach. Wanneer je niet altijd de beschikking hebt over eigen vervoer is dat helemaal niet erg. Reizen met de bus is erg aantrekkelijk en je komt op veel leuke plekken.2022-MEI - NAAR ZAKYNTHOS

LEES HIER HET HELE VERSLAG EN MEER INFORMATIE OVER ZAKYNTHOS .....

Zakynthos is één van de Ionische eilanden, ten westen van het vasteland. Het eiland is erg groen en vruchtbaar. Opvallend zijn de vele oude olijfbomen. De oudste staat in Exo Chora.

Op veel van de mooie stranden van het eiland komt de Caretta-Caretta, de zeeschildpad aan land om haar eieren te leggen. Het is daarom niet toegestaan om pennen of tentstokken in het zand te steken.

Veel stranden bieden de mogelijkheid om een ligbedje te huren, maar ook zijn er stranden die zo goed als verlaten zijn.

Het Pelagakistrand met zijn geur van zwaveldioxide ziet er sprookjesachtig mooi uit.

Het Dafnistrand is één van de stranden om speciaal te noemen, vanwege de prachtige rotsen en de rust.

Bij Anafonitria is het uitzichtspunt op het beroemd geworden scheepswrak. Vanaf een kleine ballustrade kun je naar beneden kijken en zie je deze grote brok roest liggen op het hagelwitte strand.

Met de boot kun je je laten brengen naar het strand.

Naast stranden en olijfboomgaarden zijn er ook een aantal mooie dorpen op het eiland, zoals Volimes, Kiliomeno en Macherado. Daarnaast natuurlijk ook de hoofdstad Zakynthos-stad.


Wanneer je van ruwe rotspartijen en helder blauw water houdt is het een absolute must om naar de blauwe grotten te gaan bij kaap Skinari.


Nog enkele laatste tips: Limnionas; een prachtig blauwkleurende zeearm, Karakonissi; een klein eilandje dat net niet aan het vasteland grenst, Marathonissi; een klein eiland in de baai van Laganas, waarheen je je kunt laten brengen voor een dagje strand en voor het spotten van schildpadden in de zee.2022-MAART

Onze eerste reis in deze nieuwe periode is inmiddels geregeld. We gaan in het voorjaar naar het Griekse eiland Zakynthos.


2022-FEBRUARI - PENSIOEN

In de laatste week van februari namen we afscheid van onze werkzaamheden, met een zeer geslaagd concert, met leerlingen en collega's. Wij zijn erg blij met het succes van dit eindconcert en bedanken alle leerlingen, collega's en andere medewerkers hiervoor. We kunnen nu voortaan genieten van onze eigen bezigheden, waarvan muziek maken, zingen en uitstapjes naar Griekenland een belangrijk deel zullen zijn.